Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 15:43   >>  15:16 2

BIH NAJGORE RANGIRANA

CG 19. po broju nezaposlenih u Evropi

Crna Gora nalazi se na 19 mjestu po broju nezaposlenih, dok je BIH po tom osnovu najgore rangirana u Evropi, pokazuje novi izvještaj organizacije "Trading Economics".

Prema najnovijem izvještaju o stopi nezaposlenosti u svijetu te organizacije, koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je u Džibutiju 54 odsto, a za njom su Kongo sa 46,1 odsto i Kenija sa 40 odsto, dok je BiH sa 39,18 odsto na četvrtom mjestu. Iza BIH su Namibija i Gambija, prenosi capital.ba.

Prema izvještaju stranice "Trading Economics", Albanija je na 35., Srbija na 36., Hrvatska na 45., a Slovenija na 65. mjestu.

Ekonomski analitičar Damir Miljević rekao je da su ti poražavajući podaci najbolja slika socijalnog stanja u BiH, jer je svjetski ekonomisti svrstavaju rame uz rame sa najsiromašnijim afričkim zemljama.

"Da Austro-Ugarska, i Tito u Jugoslaviji, i sve prethodne generacije nijesu izgradili infrastrukturu, mi bismo i na prvi pogled izgledali kao Namibija ili Gambija. Prema svemu drugom smo, nažalost, u rangu s tim zemljama", istakao je Miljević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније