Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

14. 08. 2017. 09:45 >> 09:19
1

BANKA HRANE APELUJE

Dejanu potrebna pomoć za ljekove

NVO Banka hrane pozvala je javnost da pomogne petnaestogodišnjem Dejanu Ahmetoviću, kome je potrebna finansijska pomoć kako bi mogao da uzima kombinovanu terapiju za epilepsiju.

"Ahmetović Dejan je treće od šestoro djece iz nevjenčane zajednice Ahmetović Veska i Adžović Senade. U jako trošnom kućerku, koji se tako teško može nazvati, žive svih osmoro članova ove porodice. U kući smo naišli na besprekornu čistoću i urednost. Sakupljanjem sekundarnih sirovina Vesko hrani svoju porodicu. No to nije dovoljno za podizanje šestoro djece - Dragane od 18, Peđe od 16, Dejana od 15, Jovice od 13, Danijele od devet i Dalibora od četiri godine. Nadoknadom za majke sa tri i više djece od 140 eura i Dejanovom pomoći za tuđu njegu i pomoć od 63 eura, ova porodica pokušava da poboljša jako lošu materijalnu situaciju u kojoj se nalazi", navodi se u saopštenju Banke hrane.

Kako su objasnili, najskuplji je lijek Ospolot, koji se, do sada, nije mogao kupiti u Crnoj Gori, a čija kutija od košta 360 dolara. Ona je Dejanu dovoljna za samo 25 dana.

"Njihovoj teškoj situaciji na ulici malo ko vjeruje. Pomagali su pojedinci, ali ovaj problem zahtijeva uključivanje široke zajednice.
Banka Hrane je svojim istraživanjem uspjela da pokrene više različitih akcija za unesrećenim porodicama na koje je država zaboravila.
Ovo je jedan od primjera zanemarivanja socijalne i zdravstvene zaštite unesrećenog dječaka. Njegovo liječenje nije kratkotrajno. Jednokratna pomoć može vrlo malo da uradi u ovom slučaju. Apoteka u Domu zdravlja Herceg Novi uspjela je da naruči tri  kutije Ospolota za Dejana. Banci Hrane nije poznato da li će Dejan nastaviti da dobija lijek koji mu je neophodan od države, jer tri kutije pokrivaju ravno 75 dana terapije", kazali su iz Banke hrane.

Oni su pozvali građane da pomognu i Dejanovoj braći i sestrama donacijom udžbenika i priibora za škola, kao i sanaciju krova na kući.

"Svi oni građani koji drugačije ne mogu pomoći, a to žele, mogu donirati pomoć na račun Adžović Senade u CKB banci 510220998026798209. Oni koji žele pomoći na drugi način mogu od Banke hrane dobiti kontakt telefon porodice putem telefona 069/495-680, maila bankahranepg@gmail.com ili u inboxu na fb stranici", poručili su iz te NVO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније