Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 08. 2017. 16:57 >> 21:58
4

TRAŽE POMOĆ VOJSKE

Požar se širi ka vrhu Lovćena

Požari bukte na više lokacija na Cetinju, a najteža situacija je na Lovćenu, gdje se plamen približava mauzoleju.

Kako prenosi RTV Cetinje situacija na Lovćenu je teška, razmjere požara su ogromne, planina je pod gustim dimom, a vatra se širi ka više pravaca, pri čemu se jedan krak spušta i ka Bajicama. Najteže je, međutim, u dijelu ispod Njegoševog mauzoleja.

Na terenu su svi članovi Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje i službenici Nacionalnog parka “Lovćen”, a na dijelu od Bostura do Njegoševog mauzoleja raspoređeno je 30 članova Vojske Crne Gore.

Planina je prekrivena gustim dimom, požar se širi izuzetnom brzinom i, prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Peđe Moštrokola, jako ga je teško kontrolisati.

Složena je situacija, požar se širi prema vrhu Lovćena, pokušavamo da ga lokalizujemo, međutim, to je nemoguće zbog terena i vjetra.

"Pozvali smo u pomoć vojsku, tu su i radnici Nacionalnog parka "Lovćen". Borimo se, ali ne znamo do kad ćemo moći i kako ćemo to završiti", rekao je Moštrokol.

U gašenju požara u jutarnjim satima učestvovao je jedan avion, međutim, situacija nije bila bolja nakon intervencije. Koliko god da se radi na terenu, smatra direktor Nacionalnog parka “Lovćen”, Veselin Živanović, pomoć iz vazduha je neophodna.

Požar je zahvatio dio ispod Njegoševog mauzoleja, prema Kruševici i Dugim Njivama, pa prema Cetinju, odnosno Bajicama. "Svim raspoloživim sredstvima pokušavamo nešto da uradimo, ali mislim da bi trebalo požar gasiti više iz vazduha, jer je ovako postalo nemoguće", istakao je Živanović.

Požar u Nacionalnom parku “Lovćen” je, kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije, prioritet. No, problem predstavlja vjetar. Prema riječima direktora Mirsada Mulića, avioni će ići prema Lovćenu onoliko koliko to budu dozvoljavali vremenski uslovi.

Osim na Lovćenu, situacija je teška u Ćeklićima i Građanima, gdje, prema riječima načelnika Službe zaštite i spašavanja Aleksandra Zubera, ekipe danonoćno dežuraju kako bi spriječile širenje vatre.

Upravo je ka Građanima otišla još jedna ekipa vatrogasaca kako bi gasila požar koji takođe bukti od prošle sedmice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније