Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 08. 2017. 08:33   >>  08:04 1

KONKURS FZO

Ponude dostavilo 156 apoteka

Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) na konkurs za uključivanje u javni sistem zdravstva stigle su ponude od 56 privrednih društava, u čijem sastavu je 156 privatnih apoteka, saopštio je direktor te zdravstvene ustanove, Sead Čirgić.

Konačan broj apoteka u FZO će imati danas.

Javni poziv raspisan je krajem jula.

Čirgić ističe da je interesovanje znatno veće nego prije dvije godine kada je takođe sprovođen projekat.

„Ponude je dostavilo skoro 50 privatnih apoteka više u odnosu na 2015.“ kazao je Čirgić Pobjedi, naglasivši da Komisija za ispunjenost uslova javnog poziva neće gubiti vrijeme i već danas će početi da ocjenjuje dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, sklapanje ugovora sa apotekama koje su ispunile uslove konkursa očekuje se u prvoj polovini septembra.

Nakon toga, kako objašnjava Čirgić, oko dvije sedmice potrebno je da se privatne apoteke informatički povežu sa informacionim sistemom FZO, kao i da se farmaceuti edukuju za korišćenje tih programa.

"Sve ide planiranom dinamikom. Naše procjene i ranije su bile da će do kraja septembra sve biti spremno da građani sa receptom idu u privatne apoteke", rekao je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније