Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

15. 08. 2017. 19:45 >> 19:16

KOTOR

Kruzeru i kapetanu kazna zbog brzine

Inspekcija sigurnosti i bezbjednosti plovidbe (Port State Control) Crne Gore - Kotor kaznila je brod MSC Musica sa 1.500 eura i njegovog kapetana sa 200 eura zbog postizanja nedozvoljene brzine plovidbe kroz Kumborski kanal.

Kako Radio Kotor saznaje u PSC, brod je, prolazeći kroz kanal u Bokoktorskom zalivu, umjesto dozvoljenih šest, plovio brzinom od 8.1 nautičkih milja.

Na taj način je prekršio Zakon o sigurnosti plovidbe, član 10, kojim je precizirana dozvoljena brzina.

Problematično kretanje registrovao je radarski sistem AIS Marine Traffic nakon čega je pozvana PSC da reaguje.

Riječ o četvrtoj ili petoj opomeni istom brodu.

O kazni je obaviještena i agencija posrednik Alegra kojoj su predočeni dokazi u vidu snimaka.

"Kazna je u ovom slučaju mala, ali to je prekršaj i nadamo se da će slučaj doprinijeti da se kroz tjesnace Kumbor i Verige vodi računa o brzinama, jer kada je riječ o velikim kruzerima, i najmanja greška može biti katastrofalna", poručeno je iz PSC Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније