Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 08. 2017. 13:23 >> 12:55

MINISTARSTVO PROSVJETE

Udžbenici u prodaji oko 28. avgusta

Distribucija udžbenika za osnovnu i srednju školu knjižarama širom Crne Gore počeće 21. avgusta, a u slobodnoj prodaji se mogu očekivati oko 28. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

 

Iz resora Damira Šehovića je saopšteno da su obezbijeđeni udžbenici za školsku 2017/2018. godinu za djecu bez roditeljskog staranja, čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite i porodičnom smještaju.

"Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za dio djece romske i egipćanske populacije ostalih razreda, udžbenike obezbijediti Ministarstvo prosvjete. Sa zainteresovanim sindikalnim organizacijama Zavod za udžbenike potpisao je ugovore kojim je njihovim članovima omogućena kupovina na rate", navodi se u saopštenju. 

U maloprodajnim objektima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva može se kupovati na rate preko kartica koje to omogućavaju.

"Zavod je pokrenuo i akciju od 15. avgusta u kojoj se za svaki kupljeni komplet dobijaju po dvije sveske sa prepoznatljivim crnogorskim motivima i sportistima. Takođe, ove godine je značajan broj gradskih uprava, u želji da izađe u susret obrazovnim potrebama đaka na teritoriji svoje opštine, besplatno pribavio komplete udžbenika za dio đaka. Tako za sad, prema saznanjima obrazovnih institucija, udžbenike nabavljaju sljedeće opštine - za prvi razred: Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar i Mojkovac, te Kotor, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje, Bijelo Polje, dok će udžbenike od prvog do devetog razreda obezbijediti opštine Budva i Berane", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније