Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 08. 2017. 09:08 >> 08:47

BOGDANOVIĆ PORUČIO

"Ceklićki susreti" nagovještaj volje za stvaranjem

"Ceklićke susrete" ne treba posmatrati tek kao jedan u nizu sličnih skupova, već i nagovještaj da u devet ćeklićkih sela nailazimo na veliku volju za radom, za ujedinjenjem i za stvaranje uslova u cilju povratka, kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović na otvaranju te manifestacije.

"Rekao sam nedavno kako ćemo se znatno češće sastajati u Katunskoj nahiji, kako bi udruženo radili i dogovarali se. To sam kazao prošlog mjeseca u Cucama, sada ponavljam u Ćeklićima, a to ću uskoro reći i na Njegušima. Jer bez ovoga što imamo danas, a to je i sloga i povratak, ne možemo imati ni Katunsku nahiju kakva ona mora da bude", kazao je Bogdanović i istakao da za to nijesu potrebne riječi, već je potreban rad i posvećenost, kako bi stvorili uslove da se ljudi vraćaju svojim krajevima.

On je istakao da ga raduje što će i Ćeklići i Katunska nahija uskoro biti bolje povezani sa Cetinjem, zahvaljujući svemu što se trenutno radi na putnoj dionici od grada do Čekanja i dalje ka Njegušima.

"Na to će se nadovezati radovi u koje ćemo sa Vojskom Crne Gore uskoro ući na više lokacija u Katunskoj nahiji, a tokom kojih ćemo obnoviti više saobraćajnih pravaca", naglasio je Bogdanović, saopšteno je iz Prijestonice.

On je kazao da je voda i na ovom području posebno izražen problem, ali i da je siguran da postoji prostor da na tom planu, zajedno sa strukturama iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, započnu projekte poput onih koji su već urađeni u Riječkoj nahiji.

"Upoznat sam i sa idejom koja se tiče Zadružnog doma, koji u perspektivi vidite kao određenu vrstu otkupnog centra poljoprivrednih proizvoda. I mogu reći da se upravo to podudara sa onim što je vizija i naše lokalne uprave kada je riječ o agrarnoj politici. Zato, ukoliko budete išli ka konkretizaciji tog ambicioznog plana, uvijek ćete moći da računate na našu podršku", rekao je prvi čovjek Cetinja.

Predstavnik Mijesne zajednice "Ceklići" Mitar Kaluđerović je kazao kako je u Ćeklićima planirano rješavanje više problema, kao što su problemi struje u selima Krajnji do, Kućište i Vojkovići, kao i uvođenje rasvjete tamo gdje postoje tehnički uslovi. On je istakao da će kandidovati projekte za obnovu bistijerni u svakom selu, kao i razvoj pčelarstva i stočnog fonda.

"U sadržajnom kulturno – zabavnom programu koji je održan u Zadružnom domu i platou ispred njega učestvovali su recitatori, a pored guslara u muzičkom dijelu su između ostalih nastupili Vesko Belada, Milica Kaluđerović, Jadranka Barjaktarović i grupa `Providenca`.

Ćeklićkim susretima prisustvovao je veliki broj posjetilaca, između ostalih predsjednik danilovgradske opštine Branislav Đuranović, ambasador Crne Gore pri UN Nebojša Kaluđerović, direktor direktorata za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede Darko Konjević, poslanica Daliborka Pejović, predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović i mnogi drugi.

Manifestaciju koja je dio programa ''Ljeto u Prijestonici'' organizovala je Mjesna zajednica ''Ćeklići'' uz pokroviteljstvo Prijestonice Cetinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније