Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ Radio Crne Gore ]

20. 08. 2017. 17:09   >>  16:38

POŽARI I SUŠA

Gornji Piperi čekaju kišu

Mještani Pipera kod Podgorice, gotovo dva mjeseca bore se sa požarima. Kiše, za sada, nema pa je posebno teško u Gornjim Piperima. Nema dovoljno vode za piće niti za poljoprivrednu proizvodnju.

Predsjednik Mjesne zajednice Stijena Mijo Nikolić, kaže da su požari učestali i prijete katunima na planinama Radovče i Kamenik.

"Radovče je najvećim dijelom sagorelo, a drugi požar se "kreće" od Brotnjika sa istočne strane i spušta prema katunima na Kameniku i treći požar je od Radovča prema Konjicu i katunima koji su u pravom obruču. Mještani su se dobro organizovali da brane svoje katune i pašnjake ali ih nema dovoljno za danonoćno bdjenje, priča Nikolić.

Donji Piperi imaju seoski vodovod. Teško je u visočijim područjima.

"Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada i ministarstvo poljoprivrede više ne subvencioniraju nabavku cistijerni sa vodom", kazali su mi mještani, i umjesto tridesetak eura treba platiti 150, objašnjava Nikolić i napominje da sada žitelji iz Gornjeg dijela Pipera ne mogu transportovati vodu do svojih kuća jer, jednostavno nemaju vozilo sa cistijernom.

Vode fali i poljoprivrednicima. Nikolić navodi primjer uspješnog domaćina iz tog kraja koji je na svom imanju zasadio nekoliko hiljada sadnica šipka. Nema vode za navodnjavanje pa je plantaža ugrožena.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније