Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ Radio Jadran ]

20. 08. 2017. 19:45   >>  19:16 2

HRVATI POMAŽU

Avionima gase požar iznad Debelog brijega

Ne smiruje se požar u pograničnom pojasu Crne Gore i Hrvatske, iznad Debelog brijega, na vrhu brda Osoj, kojeg je još 17. avgusta izazvao grom, pa je tokom popodneva u gašenje uključena hrvatska i crnogorska avijacija.

Otkako je planula šuma na potpuno nepristupačnom terenu za gašenje vozilima i naprtnjačama, Služba zaštite i spasavanja Herceg Novi je zajedno sa kolegama iz Konavala i Dubrovnika osmatrala razvoj požarišta i danas su susjedi odlučili da upute dva air traktora, prenosi Radio Jadran.

Kako kaže, vd načelnik Službe, Zlatko Ćirović, hrvatske kolege su htjeli i ranije da pomognu, iako je požar na crnogorskoj strani, ali su bili angažovani na velikim požarima na njihovoj obali, kod Šibenika i Splita. Tako su rano popodne poslali prvo jedean, pa onda drugi air traktorom. Oni su osposobljeni da zahvataju more i tako efikasnije djeluju, ne koristeći aerodromsku pistu za ulzetanje i sletanje.

Onda se oko 18.20 uključio i air traktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Akcija gašenja iz vazduha je organizovana i zbog specifične lokacije požara, viosoko u brdu, ali iznad samog graničnog prelaza i mogućeg spuštanja plamena do puta kojim svakodnevno prođe oko 25 hiljada vozila.

Inače, situacija na Luštici je i danas stabilna. Povremeno izbijaju podzemni požari, ali dežurni vatrogasci iz Herceg Novog, Tivta i dobrovoljci iz Krtola brzo spriječe da se dim razbukta i pređe u požar širih razmjera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније