Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

22. 08. 2017. 11:52 >> 11:24
8

BAKOVIĆ PORUČIO

Energično reagovati zbog Libijaca

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Šućko Baković najoštrije je osudio i izrazio duboku zabrinutost zbog nasilničkog ponašanja počinjenog na štetu stipendista libijske Vlade, koji se u Crnoj Gori školuju za pilote u ogranku "Airways Aviation" Akademije.

 

Baković je naveo da sami čin nasilja i izražena brutalnost izazivaju posebnu zabrinutost, kako po svom intenzitetu, tako i po motivu, ukoliko se ozbiljne optužbe izrečene na račun izgrednika pokažu tačnim.

"Osim toga, Institucija izražava posebnu bojazan zasnovanu na rasnom motivu i težini posljedice delikta, naročito ako se imaju u vidu navodi medija da je žrtva nasilja pretrpjela ozbiljne povrede, što upućuje na teži oblik prestupa kvalifikovanog od strane nadležnih organa gonjenja i to ne samo kao otežavajuća okolnost koja je pratila delikt", poručuje on.

Ombudsman je ocijenio da da bi svako ignorisanje djela i njegove težine moglo ozbiljno uticati na shvatanje njegovog značaja i posljedica i poslati pogrešnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Zbog toga se očekuje energična i odgvarajuća aktivnost državnih organa", zaključio je Baković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније