Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 08. 2017. 10:35 >> 10:05
5

SDP POZIVA

"Šehović da podnese ostavku"

Minisar Suad Šehović nevješto pokušava da izbjegne svoju odgovornost u skandalu prepisivanja nastavnih planova i programa iz Hrvatske, saopštili su iz SDP-a, naglasivši da treba prvi čovjek Ministarstva prosvjete treba da podnese ostavku.

Iz te partije su kazali da je suluda da se u tako kratkom roku, bez adekvatne pripreme i dovoljno vremena uđe u  izmjene cijelog seta zakonskih propisa, a onda traži izrada, za svega tri mjeseca, nastavnih planova i programa.

"O udžbenicima da i ne govorimo. Što je najgore, gotovo niko iz struke, vrijednih nastavnika i profesora koji izvode generacije đaka nije konsultovan o nazovi reformama ministra Šehovica nego su javne rasprave održavane ili u kratkom roku ili uz ignorisanje primjedbi. Da ne govorimo o širim ekspertskim timovima kojih nije ni bilo. A kao što vidimo u Hrvatskoj je učestvovalo preko 500 stručnjaka sa razlicitih nivoa, a rad na reformi traje više godina", naglasili su iz SDP-a.

Kako su saopštili, kada je reforma doživjela nezapamćenu blamažu države i njenih institucija onda ministar nevješto svaljuje odgovornost na zaposlene u Zavodu za školstvo, koji su ga zajedno sa prosvjetnim radnicima upozoravali da se reforma tako ne radi, da je za to potrebno mnogo više vremena, stručnog dijaloga i ozbiljnijeg pristupa.

"Apeli i upozorenja stručne javnosti ministar Šehović je ignorisao što je za posljedicu imalo da ljudi od znanja i integriteta nijesu željeli ni da budu dio ad hoc stručnih komisija za brzopletu izradu nastavnih planova i programa. Sada kada je reforma dostigla vrhunac - brukanje države i njenih institucija ministar `plagijator` se ponaša po onoj narodnoj `nijesam odavde`. Traži od Zavoda izvjestaj, a zaboravlja kakav su pritisak `eksperti` oko njega vršili na zaposlene u Zavodu i članove ad hoc komisija da se stvari rade u rokovima za koje mu je ukazivano da su prekratki", naveli su iz SDP-a.

Iz te partije su kazali da Šehović, kada treba ponijeti odgovornost, proziva Zavod, "kao da nije upravo on, samo prije koji mjesec, direktno postavio direktora Zavoda, čuvenog borca za majke sa troje djece i direktora seoske škole u Godijevu kod Bijelog Polja".

"Odgovornost je jasna - ministar`plagijator` treba da smijeni direktora Zavoda zbog ove bruke, a ministar nakon toga, kao što mu nedavno savjetova rektor Univerziteta Crne Gore, a juce i jedan prosvjetni radnik, da podnese neopozivu ostavku zbog nezapamćene blamaže u oblasti za koju je nadležan", istakli su iz SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније