Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

27. 08. 2017. 10:10 >> 09:42
1

NEZAPAMĆENO LJETO

Nikšićki vatrogasci bez odmora

Na području nikšićke opštine i danas su aktivni požari na nekoliko lokacija, ali za sada je situacija pod kontrolom, kazali su iz Službe zaštite i spašavanja tog grada.

Požara ima u Banjanima, i prigradskim naseljima Straševina, Glibavac, Rastovac, Miločani, ali svi su za sada pod kontrolom i nema ugroženih objekata.

"Sinoć je gorjelo i kod Trebjese. Imali smo požar u Dugi, bile su ugrožene kuće, taj požar je sad pod kontrolom. Sinoć čitavu noć smo imali požare kod šume Trebjese. Gorjelo je i pored katuna u Lukavicama. Gori i nisko rastinje na pojedinim lokacijama ali držimo situaciju pod kontrolom“, kazao je Anteni komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić, Veselin Gardašević.

Naveo je da su izbili i požari u Humcima i Kneževom dolu, ali je sada sve pod kontrolom.

"Juče je bilo dosta posla, gasili smo požar koji se primakao kućama. Trenutno je situacija mnogo bolja. Tri ekipe su na terenu, a jedna kontroliše prigradska naselja", kazao je Gardašević.

Gori i u Toviću gdje je nepristupačan teren, ali je i taj požar pod kontrolom.

"Vijesti" prenose da u gradu pod Trebjesom dnevno izbije od deset do 15 požara. Od jula do danas, kako je naveo Gardašević, bilo ih je blizu 400.

"Dešava se da nam u istom trenutku jave da na nekoliko mjesta gori. Reagujemo na svaku dojavu i nećemo nećemo dozvoliti da nijedan objekat bude ugrožen. Juče su u Dugi bile ugrožene dvije kuće Milića, u Dubravi, u Pištetama, kuća Vujačića, u Lukavici neke kolibe. Uspjeli smo sve da ih odbranimo", kazao je Gardašević "Vijestima".

On je istakao da nikšićki vatrogasci ne pamte ovakvo ljeto.

"Ne znamo gdje ćemo prije. Rad nam je poremetila i promjena radnog vremena. Mnogo lakše nam je bilo kada smo radili u smjenama od 24 časa, nego sada u smjenama od 12 sati, jer nam je teško da organizujemo ispomoć", kazali su vatrogasci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније