Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

30. 08. 2017. 07:53 >> 08:43

PRIJAVE ZAVRŠENE

U javni sistem bi 172 privatne apoteke

Na javni poziv za umrežavanje privatnih apoteka u javni zdravstveni sistem javile su se 172 apoteke iz 63 privrednih društava, saopšteno je Dnevnim novinama iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

"Na javni poziv su se odazvale 172 apoteke iz 63 privrednih društava, ali to ne znači da će sa svima njima biti potpisan ugovor. U narednom periodu će Komisija Fonda utvrditi koje od njih ispunjavaju uslove za potpisivanje ugovora, a osim toga slijedi procedura kako bi se obezbijedili svi tehnički da bi se ljekovi na recept podizali u privatnim apotekama", objasnili su u Fondu.

Informatička podrška i obuka

Podsjećamo, kako je direktor Fonda zdravstva Sead Čirgić rekao ranije za DN, procedura, između ostalog, podrazumijeva obezbjeđivanje informatičke podrške i obuku farmaceuta za korišćenje programa. Nakon toga slijedi sama realizacija – s receptom u privatne apoteke, što će, kako očekuju biti krajem septembra.

Čirgić je istakao da će ovaj sistem pružiti puno pogodnosti građanima.

“Za građane znači veća dostupnost u ostvarivanju prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja”, rekao je Čirgić.

Vlada je na sjednici 12. jula usvojila Odluku o dopuni Odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom se građanima omogućava da uz recept ljekove dobiju i kod apoteka čiji je osnivač drugo pravno i/ili fizičko lice, sa kojom Fond za zdravstveno osiguranje zaključi ugovor. To znači da će recept koji je propisan od izabranog doktora, osim u 53 apoteke “Montefarma”, moći da se realizuje i u više od 250 apoteka, koje imaju mogućnost da zaključe ugovor sa Fondom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније