Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

31. 08. 2017. 08:10   >>  07:40 1

ZA FIZIČKO VASPITANJE

Vlada danas zauzima stav o kurikulumu

Ministarstvo prosvjete danas će na sjednici Vlade saopštiti rezultate analize spornog kurikuluma za fizičko vaspitanje koju je uradio Zavod za školstvo.

Iz Ministarstva prosvjete su Pobjedi kazali da su nakon objavljenih navoda o preuzimanju dijela hrvatskog kurikuluma u crnogorski program za fizičko vaspitanje zadužili Zavod za školstvo da sačini informaciju o tome.

"Očekujemo finalnu verziju tog dokumenta", rečeno je Pobjedi.

Tim Zavoda za školstvo juče je, kako su kazali, dodatno razmatrao program fizičkog vaspitanja kako bi provjerio optužbe kolega iz Hrvatske da je kurikulum prepisan. Iz Ministarstva su, takođe, kazali da su analizu radili stručnjaci iz Zavoda. Iz ovog resora im, međutim, nije odgovoreno kakvi su rezultati urađene analize.

O ovom dokumentu ćute i u Zavodu za školstvo iz kojeg im, takođe, nije odgovoreno na pitanja. Članovi komisije koji su radili sporni program ove sedmice podnijeli su neopozive ostavke, ali su pojasnili da su to učinili zbog moralne odgovornosti, tvrdeći da nijesu prepisali program od Hrvata. Najavljeno je, takođe, da će oni vratiti novac koji su dobili za taj posao, a riječ je o iznosima od 100 do 300 eura.

Predsjednica te komisije bila je Aldijana Muratović, a članovi Danijela Bulatović i Niko Raičković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније