Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

02. 09. 2017. 08:45 >> 08:15
2

PREKINUTA "PRAKSA"

Kolašin godinama ljekari ne napuštaju

Menadžment Doma zdravlja u Kolašinu među rijetkim je koji su uspjeli da sačuvaju ljekarski kadar. Aktivno rade na unapređenju uslova u objektu, pa će pacijenti od jeseni imati toplije i uređenije ordinacije i ambulante, čime će se stvoriti kvalitetniji uslovi primarne zdravstvene zaštite u toj ustanovi, a zaposleni će imati bolje uslove za rad, piše Pobjeda.

Direktorica Doma zdravlja, Dragica Popović kaže da od 2013. godine ni jedan ljekar nije napustio Dom zdravlja. Tako je prekinuta višedecenijska praksa da ljekari „protrčavaju“ kroz tu zdravstvenu ustanovu.

Stanovi za ljekare

“Zajedno sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva, kroz realizaciju Direkcije javnih radova, izgradili smo stambenu zgradu za ljekare. Rješavanje stambenog pitanja u današenjem vremenu je dovoljno vrijedan motiv da se ostane u Kolašinu. Zbog toga od 2013.  niko od naših ljekara nije napustio Dom zdravlja”, istakla je Popović.

Uz rješavanje kadrovskih izazova, menadžment Doma zdravlja sprovodi i projekat rekonstrukcije objekta čiji je cilj povećanje energetske efikasnosti.

“U junu smo počeli radove na rekonstrukciji objekta. Investitor je Ministarstvo zdravlja, a izvođač radova pređuzeće `Fiđija` dok je projekat i stručni nadzor povjeren pređuzeću „NIKkom“. Rekonstrukcija podrazumijeva građevinske i elektro-instalaterske poslove. Zamijenjena je rasvjeta, kao ikompletna stolarija na objektu”, kaže Popović.

Pri kraju radovi na fasadi

Ona dodaje da su pri kraju su radovi na spoljašnjoj zaštiti zgrade, odnosno novoj fasadi, dok su limarski radovi vezani za nadstrešnice i zamjenu oluka.

“Prošle godine je rekonstruisana kotlarnica i sistem grijanja, tako da će pacijenti i u hladnim zimskim danima imati tople ordinacije i ambulante, a sa druge strane će se ostvariti uštede kroz realizovanu energetsku efikasnost”, istakla je Dragica Popović.

Zaživjelo elektronsko zakazivanje pregleda

Od 15. juna do 28. avgusta na nivou tercijarne i sekundarne zdravstvene zaštite, elektronski je izdato 1.056 uputa. Od toga je elektronskim putem zakazano 697 pregleda.

“Dosadašnje iskustvo govori da je elektronsko zakazivanje zaživjelo na pravi način i da su pacijenti prihvatili ovu novinu. Zadovoljni smo i procentom pacijenata za koje je pronađen slobodan termin i očekujemo da će ta novina u crnogorskom zdravstvu funkcionisati sve bolje”, istakla je Popović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније