Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

07. 09. 2017. 08:10   >>  07:40 3

PODACI ZZZCG

Na biro se vratilo 4.000 majki

Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje vratilo se nešto više od 4.000 žena koje su koristile novčanu nadoknadu po osnovu rođenja troje i više djece.

Kada će se preostalih 10.000 majki prijaviti biroima rada zavisi od njihovih interesovanja i dinamike savjetodavaca ZZZCG u obavljanju administrativnih poslova.

Rok za prijavu nije oročen. Mogu se uključiti u evidenciju kad god to žele. U Zavodu, po tom osnovu, očekuju dalji porast broja nezaposlenih i veće učešće žena.

Krajem jula 2015. godine, kada je donešen zakon o majkama, na evidenciji Zavoda nalazilo se 31.300 nezaposlenih, a žene su učestvovale sa 47,6 odsto. Prema posljednjim podacima Zavoda, od 5. septembra, na evidenciji se nalazi 48.984 nezaposlenih, od čega su 27.889 žene ili 56,93 odsto.

Savjetodavci po biroima rada, u datom roku od 15 dana, kontaktirali su 603 majke koje mogu da nastave korišćenje prava na nadoknadu po osnovu nezaposlenosti, koje je obustavljeno pravom na doživotnu nadoknadu.

“Poštujemo tehnologiju rada, i sa majkama postupamo kao i sa svim nezaposlenim. Sada intenzivnije obavljamo grupne razgovore, na kojima su prisutne žene. Cilj je da ih informišemo o pravima i obavezama i da ih motivišemo za aktivno traženje posla. Nakon toga, sve žene imaju individualni razgovor sa savjetodavcima, u kojem se prepoznaju individualne mogućnosti i želje i u dogovoru s njima pravi se individualni plan zapošljavanja”, objašnjavaju iz Zavoda za zapošljavanje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније