Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Biljana Rovčanin,TVCG

07. 09. 2017. 20:06 >> 19:37
1

GRBAVČANI TVRDE

Ostali bez vode zbog eksploatacije šljunka

Mještani sela Grbavci tvrde da se nekontrolisano i neplanski eksploatiše pijesak i šljunak iz Morače, zbog čega su im kažu presušili bunari, a ostali su i bez pašnjaka.

 

Tako im je kažu ugrožena poljoprivredna proizvodnja od koje u tom kraju i žive. Iz Uprave za vode,međutim tvrde da se na tom terenu ne radi ništa nezakonito, već da je riječ o projektu kojim će se regulisati korito Morače.

Bunari u selu Grbavci već tri mjeseca su kažu mještani suvi. Glavi razlog je tvrde eksploatacija šljunka i pomjeranje toka rijeke Morače.

I tu nije kraj nevoljama mještana. Uništeni su im, tvrde i pašnjaci.

“Korito Morače se produbljava i voda ide dolje, a bunari su nama u Grbavcima na 7-8 metara do deset metara i fali nam voda. Grbavčani od poljoprivrede žive ,kao što vidite kroz selo sve je suvo”, naveo je mještanin Dražen Radinović.

U Upravi za vode,međutim, tvrde da je u mjestu Grbavci, u toku regulacija korita Morače.

Projekat je kažu urađen po svim propisima, pa je gotovo nemoguće da su zbog toga ugrožena izvorišta i bunari,kao što mještani tvrde.

“Ne radi se tu o nelegalnoj eksploataciji, ni ti se radi o neplaniraj aktivnosti već se sprovodi projekat regulacije. Da li je ove godine nepovoljna hidrološka situacija koja pogađa našu državu uticala na to da smanji izdašnost to vam ne mogu reći ,ali mislimo da izvođenjem radova po projektu neće se ugroziti bunari”, kazao je Damir Gutić iz Uprave za vode.

I dok mješati najavljuju da će u utorak zaustaviti radove, iz Uprave za vode poručuju da za tim nema potrebe jer je kako tvrde riječ o radovima u interesu mještana koji žive u tom dijelu Podgorice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније