Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2017. 14:11 >> 13:42

KOGALI-MARKOVIĆ

Vlada i Unicef realizovali brojne projekte

Zahvaljujući partnerstvu sa Unicefom, Vlada Crne Gore realizovala je brojne zajedničke projekte koji su rezultirali sprovođenjem reformi u oblasti zaštite djece, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković, koji je primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamu Makavija Kogalija.

Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu ocijenjeno da će nedavno donijeti set reformskih zakona iz ove oblasti kroz novi pristup kreirati uslove za moderan obrazovni sistem koji je i primjenljiv na tržištu rada.

"Marković je istakao da se Crna Gora opredijelila da formalizuje svoje članstvo u inicijativi Globalno partnerstvo za okončanje nasilja nad djecom i odredila Ministarstvo vanjskih poslova koje će koordinirati proces izrade mape puta na nacionalnom nivou u okviru navedene inicijative", saopšteno je iz Markovićevog kabineta.

Kogali je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja i pozdravio reforme u oblasti socijalne zaštite i obrazovnog sistema.

"U narednom periodu Unicef će u saradnji sa Vladom Crne Gore nastaviti da aktivno podržava i sprovodi politike ka ostvarivanju jednakosti, inkluzije i zaštite najugroženijih, a poseban fokus će biti na uspostavljanju sistema praćenja implementacije usvojenih rješenja i monitoringu", rekao je Kogali.

Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa Unicefom, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa, te sprečavanja nasilja nad djecom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније