Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2017. 08:15 >> 11:46
11

INSPEKCIJA UTVRDILA

Zna se ko zagađuje Lim

Otpadne vode bez odgovarajućih saglasnosti, u rijeku Lim ispuštaju firme "Farma koka nosilja Beganović-Gubavač", "Beganović co", "MI Burko","Eko meso", "Farma Franca" i "Milka MDK" iz Bijelog Polja. To je utvrđeno inspekcijskim nadzorom koji je izvršen početkom avgusta.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, tada je tim firmama naređeno da pribave vodne uslove i vodnu saglasnost za postrojenja i objekte koji ispuštaju otpadne vode.

"Shodno Zakonu o vodama, kojim je propisano da su objekti koji mogu značajnije da utiču na zagađenje vode, dužni da pribave vodne uslove i vodnu saglasnost da ispuštaju otpadne vode u prirodni recipijent, inspektor je donio rješenje kojim je šest firmi naređuje da to urade u roku od 90 dana", pojasnili su iz Uprave.

Kako su dodali, po isteku tog roka, inspektor će obaviti kontrolni inspekcijski pregled, i prema subjektima koji ne izvrše naloženo, preduzeti zakonom propisane mjere, koje uključuju i uklanjanje ispusnih cijevi.

Inspekcijski nadzor uslijedio je nakon što su ekološki aktivisti 14. jula na društvenim mrežama i portalu sjevercg.org objavili snimak na kojem se vidi da se u Lim iz nekoliko cijevi ispušta crvena tečnost, odnosno životinjski otpad, pretpostavljajući da su za to krivi vlasnici fabrika mesa, jer je riječ o lokacijama u industrijskoj zoni.

Inspektor za vode tada je saopštio da neke od firmi koje je kontrolisao deceniju rade bez potrebnih saglanosti koje se odnose na tretman otpadnih voda.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније