Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 07. 2013. 13:15 >> 13:14
5

CRNA GORA I NATO

Jakič: Spremni ste da budete 29. članica

Slovenija podržava Crnu Goru i stava je da je vaša zemlja spremna da na narednom Samitu NATO-a postane 29. članica Alijanse, saopštio je slovenački ministar odbrane Roman Jakič.

 

Jakič, koji se u okviru dvodnevne posjete Crnoj Gori sastao sa crnogorskim kolegom Milicom Pejanović Đurišić izrazio je zadovoljstvo saradnjom dva ministarstva, uz očekvanja da će u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti na realizaciji zajedničkih ptrojekata u oblasti odbrane.

On je saopštio i predlog Slovenije da pripadnici Vojske Crne Gore budu angažovani na slovenačkom brodu "Trglav", koji se nalazi u mirovnoj misiji UN-a u Libanu.

Kada je riječ o podršci javnog mnjenja NATO integracijama u Crnoj Gori, Jakič je prokomentarisao da je i Slovenija u početnim fazama imala problem nepovjerenja građanstva.

On je zahvalio Crnoj Gori koja je podržala ideju Slovenije da se u toj državi održi sastanak svih regijskih inicijativa, navodeći da mu je želja da tu inicijativu naredne godine uzme Crna Gora.

Jakič je kazao i da je Slovenija zadovoljna što Crna Gora ispunjava svoje zadatke u misijama vrlo dobro, kao i da će biti razmotrena mogućnost saradnje u nekoj od tih misija.

On smatra da treba podrobno približiti stav građanima da NATO nije samo vojni savez, već i platforma za političku saradnju.

Pejanović Ðurišić kazala je da je sa Jakićem razmijenila iskustva i prakse, kako je kazala, izuzetno bogate saradnje te dvije države.

"Slovenija je NATO kontakt država u Crnoj Gori, što je bio dodatan razlog da se posjeta realizuje i da razgovaramo o svemu što stoji na putu Crne Gore ka Alijansi", rekla je ona.

Zdravka Janičić, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније