Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

12. 09. 2017. 11:18 >> 10:54

RADUNOVIĆ - KOGALI

Ulagati u ljudski kapital

Ulaganje u kvalitetne programe ranog razvoja djeteta, kao i kreiranje naprednog sistema obrazovanja koji će odgovoriti izazovima globalne ekonomije koja zahtijeva nova znanja i vještine, predstavlja ekonomski i socijalni imperativ održivog razvoja Crne Gore, i čini okosnicu dugogodišnje uspješne saradnje naše zemlje sa UNICEF-om, saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i novoimenovanog šefa predstavništva te organizacije u Crnoj Gori, Osame Makavija Kogalija.

Šef UNICEF-a u našoj zemlji je istakao da blagovremeno ulaganje u ljudski kapital i strateško planiranje razvoja ljudskih resursa podrazumijeva ne samo povećanje produktivnosti, već najefiksniji način za osiguranje dugoročnog razvoja društva.

"Stoga će, kako je rečeno, misija UNICEF-a za vrijeme trajanja mandata Kogalija biti pružanje podrške Crnoj Gori da kroz kreativne projekte u potpunosti ispuni svoje potencijale i ekonomski i socijalno osnaži svoje društvo", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Radunović je, kako se navodi, zahvalio na dosadašnjoj veoma uspješnoj saradnji i ukazao da UNICEF raspolaže neprocjenjivom bazom podataka, znanja i vještina, koja Crnoj Gori višestruko može biti od značaja.

"Ministar je prenio punu otvorenost da u kapacitetu u kojem je moguće podrži zajedničke projekte, koji za cilj imaju investiranje u djecu, odnosno investiranje u budućnost", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније