Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

12. 09. 2017. 11:57 >> 11:27
8

RADOVANIĆ SAOPŠTIO

Ministar se vozi u džipu, a pacijenti u ladi

Sekretar GP Ura, Mileta Radovanić, saopštio je da se pacijenti u Crnoj Gori voze "ladom", dok se ministar zdravlja Kenan Hrapović vozi u "džipu".

Radovanić je saopštio da je Hrapović uspio nešto što smo mislili da je nemoguće, odnosno da kod nekih funkcionera DPS-a izazove osjećaj ljubomore.

"Jer dok oni voze jedno službeno vozilo, ministar ih ima dva i to oba parkira ispred svoje kuće", istakao je Radovanić.

On je komentarisao pisanje medija koji su objavili da je Hrapović vozilo plaćeno novcem građana, koje je u vlasništvu Ministarstva zdravlja, odvezao kući.

Za Radovanića je to, kako je rekao, sraman čin, ali je, navodi on, "još sramniji odgovor ministra koji vrijeđa inteligenciju".

"Da parafraziram, ministar kaže da su na vozilu stavljene civilne tablice iz razloga što je ono namijenjeno za nenajavljene kontrole zdravstvenih centara širom Crne Gore. Da bi njegova izjava dobila na većoj snazi, ministar reče kako on nema radno fiksno radno vrijeme, kako se radi i vikendima, praznicima. Da budem vrlo kratak i jasan, postaviću mu par pitanja, na koja znam da neću dobiti odgovor jer u Crnoj Gori nažalost nema više ni časti, ni obraza a ni čojstva. Neka ministar pojasni kako je moguće dati onakvo objašnjenje kada znamo da je vozilo svakodnevno parkirano ispred zgrade u kojoj ministar živi? Kako se kontrola zdravstvenih centara može vršiti ako se vozilo većinu vremena nalazi u naselju Malo brdo? Kako se pomenuta kontrola može vršiti ako je službeni džip parkiran ispred zgrade u radno vrijeme? Kako ministar uspijeva da pored službenog džipa Toyota vozi još jednog službenog džipa i da se oba auto navodno svakodnevno koriste? Da li su civilne tablice novom džipu Škoda stavljene da bi auto bio manje uočljiv kada se vrši zloupotreba novca svih građana? I na kraju je li vas sramota da se vozite novim službenim džipovima a pacijente vozite Ladom i drugima autima starijim preko dvadeset godina", navodi Radovanić.

On se zapitao i da li je ministra sramota od doktora i zdravstvenih radnika, kada vide šta njihov prvi čovjek radi, a oni svoje poslove obavljaju za mizerno male plate.

"Umjesto da se resorni ministar trudi da poboljša status zaposlenih i unaprijedi stanje u zdravstvu koje je među posljednjima u Evropi, njemu je očigledno malo da koristi jedan službeni automobil, pa uzmima još jedan. Ovo je samo kap u moru svih zloupotreba i nedjela koji su činjeni u posljednjih 30 godina crnogorskom društvu. Narod je doveden do ruba egzistencije i krajnje je vrijeme da se ovo malo novca koje imamo počne trošiti racionalno a ne da se funkcioneri konstantno baškare i bahanališu na račun svih nas", zaključuje Radovanić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније