Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 09. 2017. 21:02   >>  20:35

KOGALI ISTAKAO

Uspjesi ka EU reflektuju se i na zaštitu djece

Uspjesi Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), naročito na polju vladavine prava i socijalnoj politici, odražavaju se i na politike i stanje u oblasti zaštite prava djeteta, poručio je novoimenovan šef predstavništva UNICEF-a u Podgorici, Osama Makavi Kogali.

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas sa Kogalijem o ostvarenim rezultatima, ali i potrebama za nastavkom saradnje Crne Gore i UNICEF-a u pravcu daljeg unapređenja stanja i dostizanja evropskih i međunarodnih standarda u oblasti socijalne i dječje zaštite.

Pejović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, zahvalio Kancelariji UNICEF-a na značajnoj podršci u sprovođenju reformi koje su doprinijele da Crna Gora ostvari dobre rezultate na polju zaštite prava djeteta.

On je naveo da je uvjeren da će nastavak zajedničkog rada učiniti da napredak u oblasti dječje zaštite, obrazovanja i socijalne inkluzije bude još veći.

„U tom kontekstu, ministar je prenio punu spremnost Crne Gore da kroz nastavak saradnje s UNICEF-om ali i drugim međunarodnim organizacijama, i dalji rad, posebno u dijelu usklađivanja s najboljim evropskim i svjetskim praksama doprinese daljem unapređenju politika, kao i u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite“, kaže se u saopštenju.

Pejović je ukazao na značaj zaštite prava djece ranjivih grupa odnosno njihove uključenosti u društvu, ističući aktivnosti kao što su kampanja za zaustavljanje nasilja nad djecom i program socijalne inkluzije djece s invaliditetom.

„Kogali je čestitao na uspjesima koje Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja EU, naročito na polju vladavine prava i socijalnoj politici istakavši da se oni reflektuju na politike i stanje u oblasti zaštite prava djeteta. Poručio je da će svoj mandat posvetiti jačanju saradnje i partnerstvu sa svim institucijama i organizacijama u cilju unapređenja prava i položaja djece u Crnoj Gori“, navode iz Ministarstva.

Sagovornici su dogovorili zajednički rad u narednom periodu u sagledavanju pravne tekovine EU koja pokriva prava djeteta, organizaciju konferencija i kampanja i projekata koji unapređuju prava djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније