Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dijana Drašković, TVCG

12. 09. 2017. 20:34 >> 20:14
4

SJEDNICA SAVJETA

Rast gledanosti TVCG

Na sjednici Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) predstavljeno je istraživanje koje pokazuje rast gledanosti Javnog servisa. Na tender za digitalizaciju javile su se četiri firme, ali nijedna nije ispunila uslove, tako da će biti raspisan novi.

Istraživanje javnog mnjenja rađeno u avgustu, pokazuje da raste gledanost i povjerenje Radio Televizije Crne Gore.

"Ono što je naročito važno jeste to povjerenje, i jeste gledanost koja se povećava na 26,5 odsto. Naravno, koliko ohrabruju ovi podaci, treba da nas zabrinu i da nas postaknu na bolji rad i mišljenje onih koji ne gledaju naš program, a to su mladi i žene", kazala je generalna direktorica RTCG, Andrijana Kadija. 

"Razlika između televizije Vijesti i RTCG je sada manja nego ikad, jedan posto. I ovo želim sada da iskoristim pitanje za sve nas, rokovi, sada imamo kompetiran menadžment, do kada vi procjenjujeta da televizija može ostvariti maksimalno svoje ciljeve", član Savjeta RTCG, Goran Đurović.

"Mene ne zanima kad ćemo biti prvi jednu nedjelju, nego stabilan rast", rekao je potpredsjednik Savjeta RTCG, Nikola Vukčević. 

"S nama neće biti nikakvog problema. Znamo šta nam je činiti, kao što ćemo znati šta nam je činiti, ako ti podaci ne budu dobri, recimo za nekih godinu ili kraj naredne godine", kazao je direktor Televizije Crne Gore, Vladan Mićunović.

Ubuduće, program Televizije Crne Gore, kako je članovima Savjeta predočio direktor Vladan Mićunović, biće raznovrsniji, i prilagođen svakom članu porodice. On je unio i brojne promjene u programsko produkcioni plan, koje su članovi Savjeta i podržali.

"Ono što jeste glavna namjera jeste da zadržimo u prajm tajmu naših nekoliko emisija koje ćemo razvijati i usavršavati, Okvir, Replika, dokumentarno veče srijedom intervju, četvrtkom magazin i petkom uvod u vikend, neka zabavno muzička emisija. Subotom filmski program", dodao je Mićunović.

"Odgovornost za rad i svih emisija je na direktorici i direktoru. Dakle, jednostavno oni su ti koji snose odgovornost i oni su ti koji moraju imati ovlašćenja da biraju taj program", kazao je predsjednik Savjeta RTCG, Vladimir Pavićević.

"Nadam se da će ovo ispasti na kraju dobro. Meni je zaista to sada kao prvi stepen rasterećenja. Djeluje mi kao zaista dobar potez", rekao je član Savjeta RTCG, Mimo Drašković.

Na sjednici Savjeta Radio Televizije Crne Gore odlučeno je da naša kuća otkupi TV prava za zimske i ljetnje Olimpijske igre.

Generalna direktorica članove je upoznala i sa dinamikom kojom teče proces digitalizacije u našoj kući.

On je usporen jer, kako je objasnila, moramo ući u novi tender s obzirom na to da na prethodnom ni jedna od četiri prijavljene kompanije nije ispunila propisane uslove.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније