Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 09. 2017. 08:49   >>  08:32 1

ŽELJEZNIČKI PREVOZ

Kašnjenja po vozu do 15 minuta

PR Željezničkog prevoza Crne Gore, Ana Božović, saopštila je da su kašnjenja vozova na crnogorskim prugama svedena na minimum.

 

Ona je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, podsjetila da su u januaru počeli radovi na remontu pruge, što je uslovila mnogo kašnjenja.

"Na početku godine su bila veća, sada su manja i svedena su na minimum - do 15 minuta po vozu. U pitanju su veliki infrastrukturni radovi, koji zahtijevaju izmjene u organizaciji saobraćaja, ponekad i poteškoće. Najviše smo trpjeli mi i putnici, ali mora se raditi na modernizaciji. Veći dio radova biće do kraja godine završen, pa će već naredne goine biti drugačija priča", uvjerava Božović.

Tvrdi da je Željeznički prevoz urdio sve što je mogao da bi se smanjila kašnjenja. Priznaje i da su svi problemi doveli do pada broja putnika.

"U lokalnom saobraćaju broj pokrenutih vozova za prvu polovinu ove godine bio je manji za 40 odsto, samim tim je i manji broj prevezenih putnika, pa i realizovani pripadajući prilivi su bili manji za 18 posto u lokalnom saobraćaju. U međunarodnom saobraćaju imamo pad, zbog remonta u Srbiji, a imali smo i ukidanje noćnog voza. Imali smo pad putnika od 60 posto u međunarodnom saobraćaju", rekla je Božović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније