Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 09. 2017. 15:05 >> 14:38
10

RESTAURACIJA SAHAT-KULE

Fejzić: Da odluče struka i nauka

Reis Islamske Rifata ef. Fejzića predložio je da Glavni grad inicira formiranje nepristrasne stručne komisije koja bi dala konačan stav o arhitektonskoj usklađenosti krsta na Sahat kuli sa profanom građevinom iz nasljeđa islamske arhitekture.

Reis je to predložio na sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem. Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori predvođena reisom Fejzićem razgovarala je danas sa gradonačelnikom Podgorice na temu restauracije Sahat-kule u Podgorici.

Reis Fejzić je iskazao duboko neslaganje sa najavom lokalnih vlasti da će krst biti ponovo postavljen na Sahat-kuli, oduzetom vakufu Islamske zajednice.

“On je iskazao nezadovoljstvo zbog prethodnog obećanja vrha lokalnih vlasti Srpskoj pravoslavnoj crkvi o vraćanju krsta na Sahat-kulu nakon restauracije, o čemu su mediji izvijestili”, saopšteno iz Mešihata.

“Ubjeđivanje islamske javnosti da krst cara Dušana u stvari nije krst već smjerokaz, više nas vrijeđa i od samog njegovog postavljanja”, kazao je Reis.

Reis je zatražio da se ideološki i dnevno-politički razlozi ostave sa strane, a da konačnu riječ o tome daju struka i nauka.

“Tim povodom, predložio je da Glavni grad inicira formiranje nepristrasne stručne komisije koja bi dala konačan stav o arhitektonskoj usklađenosti krsta sa profanom građevinom iz nasljeđa islamske arhitekture”, saopšteno je iz Mešihata.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније