Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

14. 09. 2017. 20:57   >>  20:27

ZAPOČELO HODOČAŠĆE

Tijelo sv. Leopolda u Zadru, sjutra u HN

U svetištu Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi, jutros je u 6,30 održana je jutarnja molitva, nakon koje je uslijedila kratka služba ispraćaja relikvije tijela sv. Leopolda za Zadar. Iz tog grada sjutra rano ujutro tijelo sveca kreće put njegovo rodnog grada, Herceg Novog.

Svetac je za svog ovozemaljskog života posjetio Herceg Novi prije 90 godina, kada je došao na sprovod svom bratu Nikoli, te se u njemu zadržao mjesec, podsjećaju iz Kotorske biskupije, a prenosi Radio Jadran.

Novljani i brojni hodočasnici iz Crne Gore i regiona sjutra će u 13 sati dočekati tijelo Svetog Leopolda. Prema planiranom programu, do ponoći će biti izloženo u parku „Boka“ .

Od ponoći do 7.30 sati sljedećeg dana relikvija će biti u crkvi Svetog Antuna, koja će biti otvorena za molitvu.

U subotu, 16. septembra, u 10 sati počinje svečana koncelebrirana Misa, a od 16.30 sati Misa ispraćaja, nakon ćega će se relikvija uputiti ka Dubrovniku.

Danas je U Herceg Novom postavljeno spomen obilježje u parku ispred crkve Sv Antuna, koji je svojevremeno Kotorska biskupija ustupila Opštini. Park je proglašen u Park Svetog Leopolda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније