Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

15. 09. 2017. 08:05 >> 07:55
1

SAOPŠTENO IZ MONTEFARMA

Lijek za leukemiju stiže 10. oktobra

Lijek “Glivec” koji koriste pacijenti oboljeli od leukemije, neće biti dostupan pojedinim pacijentima ovog mjeseca.

Iz “Montefarma”, koji je zadužen za nabavku ljekova u ime države, sapšteno je da proizvođač kasni sa isporukom tog lijeka u kapsulama od 100 miligrama.

“Lijek za određene pacijente koji nijesu podigli terapiju u septembru, neće biti dostupan do 10. oktobra, kada se očekuju dovoljne količine za sve pacijente”, saopšteno je “Vijestima”.

“Montefarm” je u avgustu raspisao tender za nabavku ljekova u vrijednosti od preko tri miliona eura. Na spisku za nabavku su 49 vrste, između ostalih, ljekovi za bolesti krvi, protiv hepatitisa i HIV-a, malignih tumora, srčani stimulatori, antibiotici..

O najpovoljnijim ponudama odlučeno je krajem prošle sedmice, dok se potpisivanje ugovora sa dobavljačima može očekivati do kraja septembra.

“Montefarm” je prošlog mjeseca zaključio ugovor sa kompanijom “Glosarij” za nabavku vakcine protiv sezonskog gripa, vrijedan 47.379 eura.  Traženo je 18.580 doza za vakcinaciju  osoba starijih od 65 godina, hroničnih bolesnika, osoba sa oslabljenim imunitetom i onih koji su izloženi povećanom riziku od infekcije u ovkiru zanimanja. Vakcinacija protiv sezonskog gripa obično se sprovodi svake godine u oktobru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније