Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

15. 09. 2017. 11:36 >> 21:23
2

23. SEPTEMBRA

"Čojstvom protiv nasilja" - 5. Prajd

Jubilarna peta Povorka ponosa LGBTIQ soba biće održana u Podgorici 23. septembra, pod sloganom "Čojstvom protiv nasilja", poručili su organizatori.

“U subotu 23. septembra ćemo sa svim ljudima dobre volje ponosno šetati ulicama”, poručio je Jovan Ulićević iz Kvir Montenegra.

I ove godine će biti organizovana Nedjelja ponosa koja će početi u ponedjeljak 18. septembra.

“Ponosimo se što živimo život slobodno i iskreno, i što se borimo za društvo u kojem nijedno biće neće biti ugnjetavano”, poručio je saopštio je predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegra Danijel Kalezić.

On je pozvao tužilaštvo da prestane da bježi od kvalifikovanja slučajeva nasilja nad LGBT osobama.

“Želimo da vidimo kolika je iskrena podrška svih onih koji donose odluke o životima svih građana”, poručio je Kalezić.

On je poručio da će ponosno šetati za sve one koji ćute i trpe jer, kako je naveo, misle da ne mogu ili da nijesu dovoljno jaki da se suprotstave.

„Time ćemo pokazati da čojstvo, kojim se kao narod znamo ponositi i ponosno ga isticati kao dio naše tradicije, ipak ima ko da odbrani i održi“, naveo je Ulićević.

Kalezić je kazao je da su ove godine odlučili da ne upućuju posebne pozive za učešće političkim partijama i predstavnicima institucija.

„Samim dešavanjem prajda, svi građani i građanke naše zemlje, pa samim tim i političari iz svih političkih partija i zaposleni u institucijama, koji žele da daju doprinos ljudskim pravima i borbi protiv nasilja su pozvani da to učine“, poručio je Kalezić.

Kako je istakao, žele da vide kolika je iskrena podrška svih onih koji na različite načine donose odluke o životima svih građana Crne Gore.

Okupljanje učesnika Montenero prajda zakazano je 23. septembra u centru grada u 12 sati.

Prilog: Snežana Vetnić

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније