Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

15. 09. 2017. 15:53 >> 15:24

NIKOLIĆ S KOSEOM

Briga o iseljenicima među prioritetima

Jedan od važnijih prioriteta državne politike Crne Gore jeste briga o iseljenicima i Skupština Crne Gore posebnu pažnju posvećuje unapređenju saradnje sa iseljenicima i promociji njihovih interesa, istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa generalnim direktorom Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice Mehmetom Koseom.

"Dugogodišnji prijateljski odnosi Crne Gore i Turske najbolja su platforma za dalje unapređenje saradnje dvije države u brojnim oblastima, čemu svjedoči i redovna aktivnost stipendiranja studenata iz Crne Gore za školovanje u Turskoj, koju sprovodi Direkcija na čijem čelu je gospodin Kose", kazao je Nikolić.

On je zahvalio generalnom direktoru Koseu na doprinosu u pozicioniranju Crne Gore kao lidera po broju studenata koje stipendira Vlada Turske, u odnosu na broj stanovnika.

"Ističući da upravo studenti koji se školuju u Turskoj predstavljaju posebnu vezu dvije države, Nikolić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti znatno više interesovanja i mogućnosti za školovanje turskih studenata u Crnoj Gori", saopštili su iz Skupštine.

Kose je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, naglasivši da se jačanje bilateralne saradnje između Crne Gore i Turske ogleda i kroz saradnju matice sa njenom dijasporom te da se u skladu sa praksom u parlamentima regiona, i u Velikoj Narodnoj Skupštini Turske planira osnivanje posebnog Odbora koji bi se bavio pitanjima saradnje sa dijasporom.

Tokom sastanka, Nikolić i Kose razgovarali su i o konkretnim aktivnostima, iskustvima i dobroj praksi u oblasti saradnje sa dijasporom.

Sastanku je prisustvovao ambasador  Turske u Crnoj Gori Nj.E Serhat Galip kao i direktor Departmana za kulturu i društvene odnose Memet Kilić, koordinatorka za balkanske države Sevilaja Unal (Sevila Unal) i ekspert u Direkciji za tursku dijasporu i srodne zajednice Ismail Jildiz (Ismail Yildiz).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније