Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 18:55 >> 18:29

EDUKATIVNI ČAS

Slušali o požarima, pošumljavali Lušticu

Djeca iz Tivta danas su u Luštici Bej obilježili početak "Evropske nedjelje mobilnosti", koja će trajati do 22. septembra, uz različite aktivnosti koje je osmislio Zeleni tim opštine Tivat.

Iz kompanije Luštica Development su saopštili da su učenici osnovnih škola „Drago Milović“ iz Tivta i „Branko Brinić“ iz Radovića obišli ljetošnja požarišta i održali edukativni čas sa vatrogascima o posljedicama vatrene stihije.

Takođe, simbolično je obilježen početak pošumljavanja poluostrva Luštica.

Sekretarijat je obezbijedio sadnice divljeg šipka koje su zasađene na opožarenom zemljištu uz put u blizini kompleksa Luštica Bay. U požarima tokom jula i avgusta na poluostrvu Luštica, na teritoriji opština Tivat i Herceg Novi, izgorjele su velike površine stabala, zelenila i rastinja.

Na nedavno opožarenom prostoru vatrogasci iz Tivta i Krtoli objasnili su kako nastaju požari, koji su najveći rizici i kako se gasi vatrena stihija a potom je počela sadnja divljeg šipka, kao autohtone vrste sa ovog područja, koja će se brzo primiti.

Oko stotinu mališana, roditelja i nastavnika, u društvu predstavnika Luštice Bay, opštinskog Zelenog tima, te vatrogasnih društava, očistili su i plažu Pecka ili Velja spila. Akciji su se pridružili volonteri iz Budve i okolnih gradova kao i ronioci klubova Neptun i Arsenal koji su čistili morsko dno.

"Imajući u vidu težak period koji je iza ovog područja, pravo je zadovoljstvo vidjeti danas mališane iz Tivta i Radovića kako se trude da pomognu da dio poluostrva Luštica koji je bio najviše pogođen požarima, ponovo ozeleni. Mi ćemo uvijek rado podržati sve ovakve akcije a očuvanje prirodnog okruženja u najvećoj mogućoj mjeri je srž naše poslovne filozofije", saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Saopšteno je da je Zeleni tim Tivta pripremio niz aktivnosti do 22. septembra kada se završava Evropska nedjelja mobilnosti koju u ovoj opštini obilježavaju drugu godinu za redom, uz učešće učenika tivtaskih škola i mališana iz predškolske ustanove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније