Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 22:46   >>  22:18

CG ASTROMONSKO DRUŠTVO

Izložili astro-fotografije i teleskope

U okviru tradicionalne manifestacije "Dani fotografije", koju organizuje fotografska oganizacija "Photo CG", u tržnom centru Delta siti danas su se predstavili i članovi Crnogorskog astronomskog društva.

Članovi Crnogorskog astronomskog društva, kako je saopšteno, na svom štandu su izložili dvadesetak astro-fotografija velikog formata i tri teleskopa sa prilično dobrom i kvalitetnm optikom.

Crnogorsko astronomsko društvo će u okviru predstojeće manifestacije "Dani nauke", od 9.do 11. oktobra, u saradnji sa Ministarstvom nauke organizovati i prvo javno osmatranje noćnog neba iznad Podgorice sa terena kompanije "Plantaže", koji pružaju dobre uslove za osmatranje jer su udaljeni od gradskih svijetala.

"Publika će imati priliku da kroz postavljene teleskope zaviri u galaksije i prostor našeg Sunčevog sistema kao i da dobije detaljnije informacije iz astronomije", kazali su iz Crnogorskog astronomskog društva.

Za taj interesantni događaj može se prijaviti slanjem kontakt podataka na mejl astronomi@t-com.me, sa obaveznim brojem telefona kako bi zainteresovani bili kontaktirani od stane organizatora radi dogovora o detaljima. Broj posjetioca je ograničen na 50 i prednost će imati organizavane grupe, naveli su iz Crnogorskog astronomskog društva.

Пратите нас на

Повезане вијести

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније