Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 09. 2017. 07:51 >> 07:25

OD DANAS

Počinje upis na specijalističke studije

Upis na specijalističke studije u studijskoj 2017/2018. godini na Univerzitetu Crne Gore počinje danas, a mjesta ima za 2.349 studenata. Njih 1.214 školovaće se o trošku države.

 

Prijave na konkurs, kako je saopštio Univezitet Crne Gore, predaju se studentskim službama sjutra i preksjutra, dok bi upis trebalo da bude završen zaključno sa 20. septembrom.

"Radi implementacije principa afirmativne akcije ukupan broj mjesta za svaki studijski program povećava se za jedan odsto. Na konkurs se mogu prijaviti kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti. Stranci imaju pravo upisa pod jednakim uslovima kao crnogorski državljani", navodi se u saopštenju UCG.

Uz prijavu za upis, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније