Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

17. 09. 2017. 13:54   >>  13:24 3

MOTOCIKLISTI IZ CG I SRB

"Noćni vukovi" krenuli za Hilandar

Oko 50 motociklista članova Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske krenulo je danas iz Niša za Manastir Hilandar u Grčkoj.


Predsjednik "Noćnih vukova" iz Crne Gore Vukoman Bulatović je rekao da se treće godinu organizuje odlazak na Hilandar.  

Prije tri godine je na Hilandar putovalo desetak motociklista, a danas je s platoa ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu krenulo skoro 60. 

"Motivi za polazak na Hilandar su različiti: neko kreće iz vjerskih pobuda, neko zbog druženja, ali se otuda svi vraćaju drugačiji. Sigurno, duhovno bogatiji", rekao je Bulatović za Betu.  

Predsjednik "Noćnih vukova" Srbije i "starješina" "Noćnih vukova" iz Crne Gore i Republike Srpske Saša Savić je rekao da je glavni motiv za putovanje na Hilandar "očuvanje vjere, tradicije i običaja".

"Ovakvim vožnjama želimo da razbijemo predrasude i pokažemo da nijesmo 'ružni, prljavi i zli' motociklisti. Mi smo porodični ljudi i djecu odgajamo u duhu naše srpske tradicije i običaja", rekao je Savić.

Među motociklistima koji su krenuli put Hilandara je i Njemac Franc Kruzer koji je prvi put u Srbiji. 

Taj vlasnik fabrike satova, rekao je za agenciju Beta da se pridužio "Noćnim vukovima" na putovanju do Svete gore jer ga interesuje srpska i crnogorska istorija. 

"Noćni vukovi" stići će večeras u Uranopolis, u podnožju Svete Gore, odakle će ujutro za Hilandar gdje će ostati dva dana.

Motociklisti su u Hramu Svetog cara Konstatina prisustvali jutarnjoj službi i molebanu za njihovo putovanje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније