Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

18. 09. 2017. 08:09 >> 07:39
2

NJIHOVE VEZE I MREŽA

Dinamitaši posao i za Katnića

Savjet za građansku kontrolu rada policije podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv osoba za koje postoje saznanja da godinama eksplozivom izlovljavaju ribu na moru, a za koje se sumnja da imaju logistiku i "leđa" čak i na nekom od nivoa policijskih struktura u državi.

Krivična prijava zasnovana je na iscrpnim informacijama i saznanjima prikupljenih od građana i aktivista civilnog društva iz nekoliko primorskih opština.

Sadrži detaljan opis aktivnosti dinamitaša, a zavedena je kao povjerljiv dokument.

Predata je specijalnom tužiocu 4. jula, a o njoj su istog dana upoznati direktor Uprave policije i predsjednik Vlade, potvrđeno je Pobjedi u Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

O dokumentu u kojem je sabran niz potencijalno korisnih informacija Savjet je upoznao i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, ocjenjujući da on možda može naložiti preduzimanje odgovorajućih radnji iz domena nadležnosti glavnog specijalnog tužioca.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je pozvao direktora Uprave policije da se sa informacijama iz dokumenta, koje su Savjetu dostavili građani primorskih opština, postupa krajnje profesionalno, povjerljivo i obazrivo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније