Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

18. 09. 2017. 11:50 >> 11:21
2

EUROMOST TVRDI

EU delegaciji lažni izvještaj o Limu

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, je povodom zagađenja rijeke Lima poslala lažni izvještaj Evropskom savjetu i delegaciji, tvrde u nevladinoj organizaciji Euromost.

“Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, je poslala lažni izvještaj Evropskom savjetu i delegaciji EU u Podgorici, nakon što su od njih zatražili objašnjenje povodom ispuštanja životinjskog otpada i otpadnih voda u Lim od strane mesnih preradjivača”, saopšteno je iz Euromosta.

U izvještaju, kako navode, Uprava tvrdi da mesni preradjivači rade u skladu sa zakonskim propisima i da nijesu ništa ispuštali u Lim.

“Čitava crnogorska javnost uvjerila se u suprotno kroz objavljene video snimke i fotografije, iako je analiza Instituta za javno zdravlje pokazala da se u Lim ispusta organska materija i to baš ispod mesnih preradjivača, iako je inspektor za vode u inspekcijskom nadzoru potvrdio da mesni preradjivači zagadjuju Lim, gdje im je naložio da uklone cijevi, jedino to nije vidjela Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove”, saopšteno je iz Euromosta.

Sa tim lažnim izvještajem je upoznata i NVO "Euromost", koja će, kako tvrde, proslijediti u dogovoru sa Evropskim institucijama sa kojim je u komunikaciji.

“Sve dokaze koje potvrduju sve navode ko, kako i na koji način je zagađivao ovu rijeku”, saopšteno je iz Euromosta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније