Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 09. 2017. 13:16 >> 12:55

OSMI SPORT FEST

Država da se pozabavi mladima

Sport fest koji je osmi put održan u Nikšiću još jednom je opravdao epitet "najmasovnijeg događaja" koji se organizuje u tom gradu, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM). Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je kazao da država ozbiljno mora da se pozabavi time što mladi veliki dio svog vremena provode na društvenim mrežama, dok su sportski poligoni najčešće prazni.

Festival nije imao takmičarski karakter, već je imao za cilj da sport približi djeci i zainteresuje ih za bavljenje sportom.

Takmičenja su, kao i prethodnih godina, bila organizovana na Trgu Slobode, dok je jedan dio aktivnosti organizovan pored kulturno-istorijskih spomenika tog grada.

Posebno nam je drago što je akcija festivala „Bavi se sportom - igraj za Crnu Goru“ izazvala veliko interesovanje kod đece i njihovih roditelja.  

Obraćajući se prisutnima predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović je istakao da mu je drago što su uspjeli da na jednom mjestu okupe mlade i istakao da su oni najveći kapital tog grada.

"On je izrazio poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava i predsjednik Veselin Grbović ulažu u razvoj grada, i naglasio da je najisplativija investicija kako grada tako i države ulaganje u mlade. Damjanović je apelovao na lokalne privrednike, naročito one koji posluju sa Opštinom i Vladom, da ulažu u mlade, prethodno ne čekajući političku sugestiju", navodi se u saopštenju CKM-a.

Damjanović je apelovao na ministra sporta Nikolu Janovića da se založi da aktivnosti ministarstva daju konkretne rezultate, "kao i da se državne aktivnosti koje su usmjerene ka mladima ne svode na marketing".    

"Damjanović je istakao da se država ozbiljno mora pozabaviti problemom što mladi veliki dio svog vremena provode na društvenim mrežama, dok su sportski poligoni najčešće prazni", kazali su organizatori.

On je pozvao roditelje da svoju djecu usmjere na sport.

"Jer ukoliko se nastavi trend da đeca svoje slobodno vrijeme provode boraveći pored računara i korosteći društvene mreže, kao rezultat toga imaćemo nezdravu omladinu, a samim tim i nezdravo društvo", kazao je Damjanović. 

Organizatore posebno raduje što su prisutni dobro prihvatili nastupe Ismiala Delije, djece iz gradskih vrtića i članova Kreativnog centra Akord.

"Damjanović je istakao da je na primjeru Ismaila Delije koji je pobijedio u takmičenju "Pinkove zvezde" dokazano da je predan rad jedina formula uspjeha", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније