Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ TVCG ]

18. 09. 2017. 15:35   >>  15:07

URA APELUJE

Zakon otvara prostor za korupciju

Prijedlog zakona o planiranju prostora i izgradnji skandalozan je, i otvara prostor za korupciju, smatraju u građanskom pokretu URA.

 

Ponavljaju da će, ako se usvoji, opštine postati mjesne zajednice, pa apeluju na predsjednike opština da urade sve kako poslanici ne bi usvojili zakon, na sjednici parlamenta koja je zakazana za 26. septembar.

S druge strane iz resornog ministarstva ponavljaju da je prijedlog zakona prošao mnoge javne rasprave i da nema riječi o tome da je neustavan i koruptivan.

“Radi se o aktu koji definitivno centralizuje Crnu Goru i otvara prostor za mega korupciju.Zakon koji suspenduje ili ukida 23 opštine u Crnoj Gori, a samim tim i državu Crnu Goru”, kazao je lider URE Dritan Abazović. 

Odgovarujući na kritike, ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović poručuje da je javnost ima priliku da da sugestije. Kaže da ga brinu istupi nekih političkih partija, čiji članovi su imali prilikui da vide da je 130 sugestija sa javnih rasprava u potpunosti prihvaćeno.

"Jednim, rekao bih, prilično prizemnim načinom pokušava da se ospori jedan tehnički, prije svega stručni propis koji je i antikoruptivni i ni u čemu nije niti anti evropski, niti anti ustavan", poručio je Radulović.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније