Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 07. 2013. 08:52   >>  08:51 1

PERSPEKTIVA

Tuzi dobijaju bazen, dvoranu...

Nacrtom Lokalne studije lokacije "Tuzi, dio planske lokacije 19", koji je stavljen na javnu raspravu, planirano je da u perspektivi na području Gradske opštine Tuzi budu izgrađeni objekti stanovanja, obrazovanja, rekreacije...

 

 Naime, plan koji je podgorički gradonačelnik stavio na javnu raspravu, navodi se da je Nacrtom lokalne studije planirana gradnja dječjeg vrtića, univerzitetskog centra spratnosti P+2, ali i sportske dvorane i otvorenog bazena sa tribinama, kao i dogradnja tribina i komplementarnih sadržaja za postojeće fudbalske terene .

Plan, koji je objavljen na sajtu Glavnog grada, obuhvata područje površine od 19 hektara i nalazi se između saobraćajnica magistralnog puta Podgorica-Skadar i puta Mataguži-Tuzi, u centralnom dijelu GO Tuzi.

U okviru dijela plana koji se odnosi na namjene stanovanje srednje gustine, planirano je da bude izgrađen objekat maksimalne spratnosti P+3, dok će u sklopu površina za školstvo i socijalnu zaštitu biti izgrađen dječji vrtić od 1.305 kvadrata, kao i univerzitetski centar spratnosti P+2, ukupne površine od 10.320 kvadrata.


Sa druge strane, u okviru namjene sportsko-rekreativni objekti planira se dogradnja tribina i komplementarnih sadržaja za postojeće fudbalske terene i izgradnja sportske dvorane i otvorenog bazena sa tribinama.

"Za izvedene i planirane sadržaje Lokalnom studijom lokacije je opredijeljeno 60 urbanističkih parcela. Na taj način je cjelokupna površina podijeljena po funkcijama koje se na njoj odvijaju, kao što su površine za sport i rekreaciju, površine za školstvo i socijalnu zaštitu, stanovanje malih i srednjih gustina i površine centralnih djelatnosti, koje se odnose na poslovanje, trgovinu, sport...", navedeno je u Nacrtu plana.

Inače, centralna javna rasprava o predloženom dokumentu održaće se u prostorijama GO Tuzi, 10. jula u 11 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније