Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 09. 2017. 12:34 >> 12:02

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ

Put Slijepač most-Pljevlja uskoro završen

Izgradnja četvrte pretposljednje faze regionalnog puta Slijepač most-Pljevlja ušla je u posljednju fazu. Probijena je nova trasa koja je znatno kraća od dosadašnje i što je veoma važno nalazi se na sunčanoj strani, s desne strane rijeke Ćehotine, tako da će se izbjeći poledice u zimskom periodu po kojima je dionica u Tješnju bila prepoznatljiva.

Direktor Direkcije za saobraćaj Mijo Bakrač kazao je Radiju Crne Gore da su završeni najteži poslovi te da je u toku postavljanje ivičnjaka i nanošenje sitnog materijala na dobro pripremljenu podlogu.

"Dionica od Crkvica do Vrulje duga je 11 km i povezuje bjelopoljsku sa pljevaljkom opštinom. Ovaj dio regionalnog puta finansiraju Direkcija za saobraćaj i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva sa 4.766.000 eura", kazao je Bakrač.

Radove izvodi preduzeće Crnagoraput.

Bakrač je najavio i skori početak posljednje dionice puta od Vrulje do Mijakovića za koji se već radi tehnička dokumentacija. Stari put Vrulja–Mataruge dobiće status lokalnog puta.

Novim putem područje Vraneške dolin, Vrulje i Maoča povezaće se sa regionalnim putem Pljevlja–Žabljak tako da će se, iz tih sredina, do Durmitorskog kraja stizati veoma brzo i bezbjedno.

Ranije je urađena dionica od Slijepča mosta do Crkvica u dužini od 32 kilometra, zašta je izdvojeno 12,095 miliona eura.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније