Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

19. 09. 2017. 16:06 >> 15:41
2

NA CETINJU

Policajci dobili zemljište za stanove

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević potpisali su danas na Cetinju ugovor o prenosu prava svojine na urbanističkoj parceli bez naknade, kojim će započeti izgradnja stanova za potrebe zaposlenih u ovom državnom organu.

 

„Prema Ugovoru, Prijestonica Cetinje je ustupila nepokretnost ukupne površine 1.009 metara kvadratnih u zahvatu DUP-a Gruda – Donje Polje. Takodje, Prijestonica će obezbjediti potpuno komunalno opremanje urbanističke parcele“, navodi se u saopštenju.

Time će se, kako je saopšteno, omogućiti zaposlenima u Upravi Policije da pod mnogo povoljnijim uslovima riješe stambeno pitanje.

"U protekle četiri godine, izgradili smo dvije stambene zgrade, a ovim projektom najavljujemo i nove slične investicije, koje samo govore da vodimo odgovornu, kvalitetnu i održivu socijalnu politiku na lokalnom nivou", istakao je Bogdanović i dodao da je Skupština Prijestonice na inicijativu gradske uprave usvojila tri odluke kojim se ustupa zemljište za izgradnju stanova, osim Sindikatu Uprave policije i za potrebe Udruženja penzionera i Sindikata kulture.

On je kazao da ga raduje činjenica da će pored zaposlenih u Upravi Policije i drugim državnim organima i ustanovama, stambeno pitanje uskoro riješiti i naši najstariji sugrađani koji to nijesu uspjeli tokom svog radnog vijeka.

"Zato smatram da saradnja Prijestonice i Sindikata Policije predstavlja dobar primjer i drugim opštinama koje bi tebalo na sličan način da pomažu rješavanju ovih i sličnih potreba zaposlenih u svojim sredinama", dodao je Bogdanović.

Predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević kazao je kako su Bogdanović i odbornici lokalnog parlamenta zaslužni što će se na placu koji je ustupljen izgraditi zgrada za zaposlene u cetinjskoj policiji, čime će jedan dio zaposlenih riješiti stambeno pitanje.

On se posebno zahvalio Bogdanoviću i zbog činjenice da je ova inicijativa potekla upravo od Prijestonice Cetinje. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније