Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio P.R. [ Mina ]

19. 09. 2017. 19:07 >> 18:37

DRŽAVNA TUŽITELJKA

Đaletić imenovana za vezu s EUROJUST-om

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Jelena Đaletić, imenovana je za državnog tužioca za vezu sa Evropskom jedinicom za pravosudnu saradnju (EUROJUST) u Hagu.

Đaletić je imenovana na tu funkciju na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), na period od dvije godine.

Kako se navodi u saopštenju VDT, imenovanje državnog tužioca za vezu predviđeno je Zakonom o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a.

EUROJUST je osnovan kao tijelo Evropske unije sa ciljem da podstakne i poboljša koordinaciju i saradnju između nadležnih pravosudnih organa država članica.

"Uloga državnog tužioca za vezu veoma je značajna, jer će svojim aktivnostima doprinijeti efikasnoj međunarodnoj saradnji koja podrazumjeva uspostavljanje kontakata i koordinaciju aktivnosti u konkretnim predmetima sa inostranim elementom", piše u saopštenju.

Kako se navodi, imenovanje državnog tužioca za vezu doprinijeće blagovremenom i efikasnom postupanju državnih tužilaca u predmetima međunarodne pravne pomoći, čime će se pokazati da je Državno tužilaštvo Crne Gore na međunarodnom nivou respektabilan partner za borbu protiv kriminala.

Iz VDT-a su rekli da je Đaletić za mjesto državnog tužioca za vezu sa EUROJUST-om Đaletić preporučilo dugogodišnje radno iskustvo u Ministarsvu pravde i pravosuđu, kao i činjenica da u Višem državnom tužulaštvu u Podgorici obavlja poslove međunarodne saradnje i međunarodne pravne pomoći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније