Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 09. 2017. 09:34 >> 09:07
29

CRNOGORSKA POZIVA

Amfilohija proglastiti "personom non grata"

Posljednji je čas da se konačno riješi status Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i da se mitropolit crnogortsko primorski Amfilohije proglasi nepoželjnom osobom - "personom non grata", kazao je predsjednik OO Crnogorske Cetinje, Ivica Kaluđerović.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je na praznik proroka Mojsija Bogovidca i Svetog Petra Dabrobosanskog kazao da ima dosta Crnogoraca koji misle da su Crnogorci samo zato što su rođeni u Crnoj Gori te da se kako je kazao i volovi rađaju u Crnoj Gori a nijesu Crnogorci.

Iz Crnogorske poručuju da Crna Gora ne smije dozvoliti ovakav jezik mržnje te da mora zaštiti interese crnogorskog naroda i države.

"Risto Radović, kao komandant Srpske crkve u Crnoj Gori, nastavlja da širi mržnju i nipodaštava crnogorski narod i državu Crnu Goru. Dokazani mrzitelj svega crnogorskog uvijek je bio najmanje duhovnik, a najviše politikant i podstrekač svakojakih nepočinstava kojim se nanosi šteta i crnogorskoj državi i crnogorskom narodu", navodi se u saopštenju predsjednika OO te partije sa Cetinja, Ivice Kaluđerovića.

Posljednji je čas, kaže Kaluđerović, do konačnog rješenja statusa Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i da se "da se Risto Radović proglasi nepoželjnom osobom – 'persona non grata'".

"Predsjednik države i predsjednik Vlade su u obavezi odmah to da urade ukoliko žele zaštititi crnogorske nacionalne interese od poglavara Srpske crkve u Crnoj Gori. Svako drugačije ponašanje državnog vrha ne bi bilo ništa drugo do prećutna podrška cjelokupnog djelovanja Rista Radovića i njegove popovske vojske u Crnoj Gori", ističe Kaluđerović.

Da taj stav Crnogorske opravdan, kaže Kaluđerović, potvrđuje "decenijsko anti-crnogorsko ponašanje Rista Radovića koje je, nažalost, od strane vlasti uvijek bilo tolerisano jer su podosta vremena blisko politički sarađivali".

"Sa ovakvim duhovnicima Crna Gora samo može biti okovana u Kosovskom mitu, bez ikakvih šansi za priključak civilizovanom demokratskom svijetu. I na kraju, navodeći izreku o volovima koji su rođeni u Crnoj Gori, a nijesu Crnogorci, sigurni smo da je Risto Ćirov Radović govorio samo o sebi", zaklučuje se u saopštenju Crnogorske.

 

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније