Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

21. 09. 2017. 13:04   >>  12:36

U SEPTEMBRU U PODGORICI

Inspekcija rada utvrdila 115 nepravilnosti

Inspekcija rada je u pojačanom nadzoru u Podgorici u septembru obavila kontrole 157 objekata, prilikom kojih je utvrdila ukupno 115 nepravilnosti, a najveći broj se odnosi na nezakonito zapošljavanje.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je Inspekcija rada u periodu od 6. septembra do utorka kontrolisala 157 objekata, koji posluju u okviru 156 preduzeća.

"Tom prilikom utvrđeno je ukupno 115 nepravilnosti, pri čemu se najveći broj odnosi na nezakonito zapošljavanje. Evidentirane su 84 osobe koje su radno angažovane na crno", navodi se u saopštenju.

Među tim osobama, kako je saopšteno, bila su i četiri stranca, o čemu je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno Sektor granične policije, u cilju preduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

"Aktivnostima Inspekcije rada, radno-pravni status za 42 osobe je regulisan u skladu sa Zakonom o radu. Jedan broj zatečenih osoba dao je izjavu na zapisnik inspektora da ne želi da zaključi ugovor o radu, dok je za jedan broj njih procedura u toku", dodali su iz Uprave.

Ostale nepravilnosti koje je inspekcija utvrdila odnose se na prava zaposlenih iz radnog odnosa - zarade, sedmični odmor, raspored zaposlenih po smjenama i mobing.

"Za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, inspektori rada su izdali 72 ukazivanja i 101 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174,54 hiljade eura. Takođe, izrečena je jedna zabrana rada i zapečaćena ćevabdžinica Perper, koja posluje u sastavu kompanije Davals Podgorica", rekli su iz Uprave.

Inspekcija rada će, kako je navedeno, nastaviti sa pojačanim nadzorom u okviru kojeg će pratiti i postupanje subjekata kod kojih su utvrđene nepravilnosti i naložene mjere za njihovo otklanjanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније