Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 07. 2013. 11:38 >> 13:42
17

QEER NAJAVLJUJE

Povorka ponosa u Podgorici 27. oktobra

Povorka ponosa u Podgorici biće održana 27. oktobra, najavili su predstavnici nevladine organizacije Kvir Montenegro.


Oni su na konferenciji za štampu kazali da su u ime LGBTIQ zajednice zakazali Povorku ponosa 27. oktobra u Podgorici.

"LGBIQ osobe nemaju vremena za čekanje, a i da ima vremena ne postoji razlog zbog kojeg se ne bi borili za svoja prava", saopštili su organizatori, poručujući da je država dužna da u potpunosti obezbijedi uslove za bezbjedno održavanje tog dogaðaja.

Saopšteno je da je Uprava policije javno izjavila da je spremna da zaštiti učesnike.

"Imamo kapacitete da organizujemo taj događaj. LGBTIQ zajednica to želi i nema prepreke da se Povorka održi", saopšteno je iz NVO, uz napomenu da će ove sedmice poslati poziv NVO, političkim partijama i institucijama koje pokažu interesovanje da se uključe u organizacioni odbor.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније