Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 09. 2017. 09:59   >>  09:29

SKUP U NOVOM SADU

Razgovaraju o boljem obrazovanju

Generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović predstavila je izazove sa kojima se suočava Crna Gora u oblasti obrazovanja na Petom dijalogu o politikama u obrazovanju koji je održan 21. septembra u Novom Sadu.

Ona će danas prisustvovati i Četvrtom Konzorcijumu institucija visokog obrazovanja u okviru mehanizama saradnje NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope – CEIZ, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Peti dijalog o politikama u obrazovanju okupio je predstavnike državnih delegacija, kao i univerziteta iz 17 zemalja, koji će razgovarati o nastavku saradnje i daljoj izgradnji kapaciteta na polju obrazovanja.

“Dijalog predstavlja jedan od mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, a posvećen je unapređenju prosvjetne saradnje i modernizaciji obrazovne politike, poboljšanju kvaliteta obrazovanja i kompetenciji predavača, kao i reformi obrazovanja u inovacijama”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Dvodnevnu konferenciju otvorili su predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević, zamjenik kineskog ministra prosvjete Du Džanjuen i rektor novosadskog univerziteta Dušan Nikolić.

Brnabić je rekla da će ovaj dijalog doprinijeti boljem razumijevanju i jačanju saradnje jer intelektualna elita koja se okupila u Novom Sadu razumije potrebu razmjene znanja i iskustava koja vodi ka pozitivnim promjenama i inovativnim idejama.

Mehanizam 16+1 usmeren je na koordinaciju razvojnih strategija u oblastima investicija, infrastrukture, transporta, nauke, obrazovanja, kulture, turizma i poljoprivrede 17 država Kine, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Estonije, Hrvatske, Letonije, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Češke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније