Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2017. 11:56 >> 11:47
22

AMFILOHIJE PORUČIO

"Požari i uragani božja opomena"

"O kukavna Crna Goro, a i Srbijo na šta ste spale! Ne znate li, ne znali vas jadi, da požari ovoga ljeta u Crnoj Gori i šire od nje, kao i uragani koji pustoše Ameriku predstavljaju protest prirode i božju opomenu protiv moralnog smrada, zla, bogomržnje, bratomržnje i grijeha kojima je zemlja zatrovana", naveo je mitropolit Amfilohije u poruci povodom praznika Rođenja Presvete Bogorodice. On je Paradu ponosa, opet nazvao "paradom srama i moralnog smrada, koja zagađuje vaseljenu".

Poruku mitropolita Amfilohija prenosimo integralno.

"Sveti Petar iz ćivota zajedno sa nama i svim stvorenjima pjeva joj pjesmu: ”Rođenje Tvoje Bogorodice Djevo, radost objavi svoj vaseljeni, jer iz Tebe zasija Sunce Pravde, Hristos Bog naš, Koji razrušivši prokletsvo, dade blagoslov, i uništivši smrt darova nam život vječni.” On svjedoči o njoj da je ona zaista Mater Života. Svojim rođenjem i Roždestvom Hristovim, proročki blagovijesti o njoj Cetinjski djevstvenik i Čudotvorac, ona potvrđuje svetinju života i svakog rođenja, saglasno zapovijesti Božjoj: ”Rađajte se i množite i napunite zemlju…”Rađanje je volja Božja, dar blagoslova Božjeg i zakon ljubavi muškog i ženskog utkan u prirodu čovjekovu. Oni koji gaze taj bogodani zakon ubijaju Boga u sebi, a onda time uništavaju sebe i vječni smisao ljudskog rađanja i življenja. Zaboravljaju, izgleda, kaže on, ljudi i tzv. sekularna ideologija 21. vijeka svetu istinu da ”svijet prolazi i pohota njegova, a onaj koji tvori volju Božju, ostaje vavijek”! Namjesto ispunjenja volje Božje i zakona Božjeg utkanog u ljudsku prirodu, oni donose svoje zakone, kao onaj o abortusu tj. čedomorstvu - ozakonjenom masovnom pokolju nerođene djece. Zaboravljaju da tim svojim zakonima ubijaju, tuguje Presveta Djeva, i ponovo razapinju moga Sina, Dijete mlado, predvječnog Boga, a onda i svaku materinsku utrobu od radionice života pretvaraju u radionicu smrti.Jer utroba svake majke utroba je Bogomajke. Da se moja majka i majka Vladike Rada upravljala po tom pravilu, odjekuje glas iz ćivota Svetog Petra Cetinjskog, ne bi bilo ni mene ni njega, a time ni časne Crne Gore. Vaše čedomorstvo odnosi mnogo više žrtava u svijetu negoli svi drevni i savremeni ratovi i pošasti. Tako, Presveta Djeva svojim Rođenjem od Joakima i Ane poziva na poštovanje svetinje braka, u duhu riječi Apostola Pavla: "Brak neka bude u svemu častan, a postelja bračna čista, a bludnicima i preljubnicima sudiće Bog."

Ono nad čim tuguju Majka Božja i Sveti Petar Cetinjski u ove dane jeste naročito zloupotreba tog dara ljubavi u ime ”slobode i ljudskih prava”. Zaboravlja se da nam je ”sve dozvoljeno i slobodno, ali nas sve ne izgrađuje”. Sve što čovjeka čini robom smrti i što ga lišava vječnog života i dostojanstva, nečovječno je, smrtonosno i čovjekoubilačko. To važi takođe i za tzv. ”parade ponosa” i kod nas najavljivane ovih dana. Ustvari, poručuje Bogorodica preko svoga Rođenja, iz ćivota Svetoga Petra, radi se o paradama srama i moralnog smrada, zagađujećeg vaseljenu, koje, kao i pomenuto čedomorstvo, a uz to i postavljanje u Srbiji za ugled antirotkinje namjesto carice Milice i mati Angeline Krušedolke - obogotvoruju smrtno tijelo i krv, pohot ploti, pohot očiju i nadmenost života, što ustvari znači - kroz odricanje od svetinje rađanja, pretvaranje smrtnosti i ništavila u božanstvo i idol čovjekov. ”Ne varajte se”, poručuje svima ljudima Majka Božija preko Apostola Pavla, ”ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muželožnici, ni nepravednici, ni otimači, neće naslijediti Carstvo Božije”, što znači - vječni život. Zato se, za praznik Rođenja Presvete Bogorodice, trese, od tuge i jada, ćivot Svetog Petra Cetinjskog gledajući kako njegovo potomstvo brcima moralnog čojstva i viteštva, za koje se žrtvovao sa svojim vitezovima, ukrašava svoje razvratne zadnjice! O kukavna Crna Goro, a i Srbijo na šta ste spale! Ne znate li, ne znali vas jadi, da požari ovoga ljeta u Crnoj Gori i šire od nje, kao i uragani koji pustoše Ameriku predstavljaju protest prirode i Božju opomenu protiv moralnog smrada, zla, bogomržnje, bratomržnje i grijeha kojima je zemlja zatrovana?!

Ostaje nam, zato, za ovaj sveti praznik, jedino da se pomolimo Prečistoj Bogorodici i Svetome Petru da nam oproste grijehe naše i da nas sve povrate pokajanju, putu istine i pravde i moralne čistote, putu Njenog sina Darodavca Božanske Ljubavi i života vječnoga".

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније