Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2017. 20:18 >> 08:26
4

KALEZIĆ OCIJENIO

Izostala podrška Vlade Prajdu

Crna Gora ide nazad kada je riječ o političkoj podršci poštovanju ljudskih prava, što je zabrinjavajuće, ocijenio je predsjednik Organizacionog odbora petog Montenegro prajda, Danijel Kalezić.

Na petom Montenegro prajdu, koji je održan danas, nije bio prisutan niko od članova i članica Vlade.

"Izostanak podrške ljudskim pravima LGBTIQ osoba u borbi protiv nasilja nad više društvenih grupa indikator je o tome kolika je iskrena podrška članova Vlade ovom važnom društvenom pitanju", istakao je Kalezić u reagovanju.

To je, kako smatra, posebno bitno "jer je ovo prvi Prajd koji se dogodio tokom mandata ovog sastava Vlade".

"Nažalost, zvaničnici Crne Gore, koji su glasno govorili o sebi, kao liderima u regionu kada su ljudska prava u pitanju, nijesu slijedili primjer svojih kolega iz Srbije u kojoj je na Beograd Prajdu prije sedmicu dana bila prisutna premijerka i dva ministra", rekao je Kalezić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније