Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis, Objavio: B.V. ]

25. 09. 2017. 19:20   >>  18:50

DOBRAKOVO

Riješiće vodosnabdijevanje za 350 domaćinstava

Pitanje vodosnadbijevanja za oko 350 domaćinstava mjesnih zajednica Dobrakovo, Kanje i Metanjac, kao i za granični prelaz Dobrakovo, biće riješeno izgradnjom novog vodovoda, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.


Resorni ministar, Milutin Simović, je sa saradnicima, obišao lokacije u Bijelom Polju na kojima se realizuju razvojni projekti od važnosti za stanovnike tog dijela Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Simović i predsjednik bjelopoljske Opštine Aleksandar Žurić su postavili kamen temeljac za izgradnju novog vodovoda Dobrakovo, i posjetili novoizgrađenu područnu školu u toj mjesnoj zajednici.

“Izgradnjom novog vodovoda pitanje vodosnabdijevanja biće riješeno za oko 350 domaćinstava tri mjesne zajednice - Dobrakovo, Kanje i Metanjac, a ujedno će biti riješeno vodosnabdijevanje graničnog prelaza Dobrakovo”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prva faza predviđa dovođenje vode sa izvorišta Vrelo, preko rijeke Lim, sa teritorije Opštine Sjenica u Srbiji, čija je vrijednost 50 hiljada eura, a druga odvođenje vode za ova tri sela i granični prijelaz, vrijednosti 120 hiljada eura.

Projekat finansira Opština i Ministarstvo poljoprivrede.

“Sa posebnom pažnjom obilježavamo početak radova na vodovodu, koji će nadam se biti brzo završen”, kazao je Žurić.

On je, govoreći o izgradnji novog školskog objekta vrijednosti radova 150 hiljada eura, kazao da je riječ o multifunkcionalnom objektu, dodajući da je Opština Bijeo Polje jedina lokalna samouprava u Crnoj Gori koja je sama finansirala jedan prosvjetni objekat.

U novom školskom objektu upisano je, kako je saopšteno, ove godine 15 đaka.

Opremljene su i, dodaje se, prostorije za potrebe mjesne zajednice i ambulante.

Navodi se da je u realizaciju tog projekta uloženo 195 hiljada eura.

Simović je, kako je saopšteno, naglasio zadovoljstvo što je u prilici da danas svi zajedno obilježavaju završetak završetak projekta - nove škole u Dobrakovu i početak radova na izgradnji vodovoda za tri sela.

“U jednom danu obilježavamo dva važna projekta. Da li ima išta važnije i potrebnije za jednu sredinu nego obezbijediti uslove za školovanje djece, kojih je ove godine upisano 15, dok će, kako je najavljeno, u narednoj školskoj godini biti 25 đaka”, rekao je Simović.

Kako je ocijenio, to je dobra vijest i najava i najbolja potvrda ovog rješenja i odluke Skupštine Opštine Bijelo Polje da finansira iz svog budžeta izgradnju škole, i čestitao predsjedniku Opštine i njegovim saradnicima na toj vrijednoj i mudroj odluci.

Simović je istakao i da je jednako važno za neki kraj obezbijediti i uredno vodosnabdijevanje, a da u ovom slučaju vodovod ima posebnu simboliku.

„Simbolika je u tome što se izvorište Vrelo nalazi na području Sjenice u Srbiji, i što smo u dobroj komunikaciji Opštine Bijelo Polje sa tom lokalnom samoupravom dobili sve saglasnosti i uslove i da vodoizvorište bude dostupno za potrebe građana tri mjesne zajednice, odnosno 350 domaćinstava”, naveo je Simović.

Prema njegovim riječima, vodovod ima i simboliku Manastira Kumanica, koji je doprinio dogovorima i još jednom pokazao da se pod njegovim okriljem ne dijele ljudi, ni po nacionalnoj, ni vjerskoj pripadnosti.

„Zato je ovo dobra prilika da kažemo da su ovo vremena ovakvih i sličnih projekata koji ne dijele, nego spajaju različite obale, u ovom slučaju obale Lima, i znače novi kvalitet života na prostoru gdje se realizuju“, kazao je Simović.


On je, kako se navodi, izrazio odnos poštovanja prema svima koji su učestvovali u stvaranju pretpostavki za realizaciju tog projekta.

Simović je ocijenio važnim i što će novim vodovodom biti kvalitetno i sigurno riješeno i pitanje vodosnabdijevanja graničnog prelaza Dobrakovo, koji je od ranije značajno infrastrukturno opremljen.

Simović je, sa investitorom Draganom Burićem, obišao farmu i mljekaru u Pavinom Polju gdje su u toku radovi na postavljanju pristupne infrastrukture za elektro i vodovodne instalacije.

Investitor je, kako je saopšteno iz MPRR, izrazio zadovoljstvo što se nakon problema imovinsko – pravne prirode konačno uspjelo riješiti dovod struje i vode.

“Dobili smo građevinsku dozvolu za struju i vodu, i ubrzano radimo na završetku projekta”, kazao je Burić.

On smatra da se dosta vremena izgubilo na rješavanju problema koje ne bi smjele da budu kočnica investitorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније