Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

26. 09. 2017. 07:58 >> 07:50
3

VMŠ U BERANAMA

Neće da putuju, prijete ispisivanjem

Studenti Visoke medicinske škole u Beranama organizovali su juče protest u toj ustanovi negodujući što je odlučeno da se veći dio nastave odvija u Podgorici, a ne u tom gradu.

Rekli su da su obaviješteni da bi trebalo da putuju tri dana sedmično u glavni grad na predavanja, što je za njih neprihvatljivo.

Studenti su najavili da će danas doći na Medicinski fakultet, te da će od nadležnih tražiti pojašnjenje na koji način će riješiti pitanje njihovog smještaja u Podgorici.

Programom je propisano da se ponedjeljkom, utorkom i srijedom odvija nastava u Podgorici na Medicinskom fakultetu i u Kliničkom centru, a četvrtkom i petkom da bude u Beranama.

"Obaviješteni smo da nedjeljno tri dana treba da putujemo u Podgoricu kako bismo tamo slušali predavanja. To je, zaista, porazna činjenica, jer je 90 odsto novoupisanih studenata sa sjevera Crne Gore", rekla je studentkinja Hana Milak.

Ona je rekla da su fakultet u Beranama upisali isključivo zbog blizine, jer nemaju dovoljno novca da studiraju u nekim drugim gradovima. Bilo bi, smatra ona, racionalnije da je profesorima obezbijeđen smještaj u Beranama, i prevoz.

"Zato još jednom apelujemo na nadležne da nam omoguće da nastavu pohađamo u Beranama, onako kako je to rađeno minulih godina. Ukoliko se to ne desi, primorani smo da preduzimamo neke radikalnije mjere, ili da se ispišemo sa ovog fakulteta", kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније